fbpx
Foglaljon
asztalt

Mátyás Király Lakodalma Április 28.

 

Mátyás király tizenkét évi özvegység után döntött..

 

A Nápolyi király, Ferrante küldte el néki Eleonora hercegnő képmását, gondolatok közepette nem tetszését mutatta a portré felé Mátyás király. Tovább kerestetik –gondolta- nem soká elébe került Aragóniai Beatrix arcképe, azonnal eldöntötte, hogy ő lesz a kiválasztott.
Beatrix örömmel fogadá hírt, hogy magyar királyné lesz és neki vágott kíséretével a Nápolyból Budáig tartó két és fél hónapos útnak.
Így kezdődött hát!

A király és ifjú arája Székesfehérváron találkozott. „Beatrix szépsége oly káprázatos volt, hogy Szokratész szívét is lángra gyújtotta volna.” Beatrix szíve elrablása után következett hát a lakodalom, ínyenc falatok sokasága, nyüzsgő szolgák szorgos munkájával kísérve.

“Mátyás korában az udvari szakácsok többnyire férfiak voltak, hiszen munkájukhoz hozzátartozott a vad megtisztítása, megnyúzása, feldarabolása, sőt olykor elejtése is. A magyar konyha fő jellegzetessége az erős fűszerezés volt, amely a lakomák nagy ételegyütteseinek megemésztését is szolgálta: Mátyás és Beatrix esküvőjén 24 fogást szolgáltak fel. Az étkek elfogyasztása közben és után az elmaradhatatlan bort mázatlan cserépedényekben kínálták és a pohárnokok kötelessége volt gondoskodni arról, hogy a vendégek serlege, kupája ne legyen üres.“
Forrás: http://kiralyokvarosa.hu/vacsora.shtml

 

Az esküvő dátuma 2018.április.28

Látogasson el hozzánk!

 • 3530 Miskolc, Kisavas Első sor 19.-20.

 • Telefon: (46) 506-882

 • aranykorona@aranykorona.eu

  Heti Menüértesítő

  No Fields Found.

  Foglaljon Asztalt!

  Book a
  table