Mi történik a lakoma mögött?

Személy szerint mindig is érdekelt, hogy egy sikeres rendezvény mögött milyen előkészületi folyamatok vannak. Ezért gondoltam úgy, hogy most megosztom veletek és beavatlak titeket az egyik legsikeresebb rendezvényünkbe, ami nem más, mint a középkori lakoma, amit már több mint 20. alkalommal rendeztük meg. Pár szóban összefoglalva a középkori lakoma az egyik saját rendezvényünk, aminek megálmodója az Aranykorona ügyvezetője Szendrei Mihály. Azt szeretnénk, hogy akik erre az eseményre eljönnek jól érezzék magukat és élményekkel telve térjenek haza. Ami talán meglepetést okoz néhány lakomára érkező vendégnek, hogy kézzel kell enniük melynek oka nem az, hogy nálunk evőeszköz hiány van, hanem a középkorban is kézzel lakmároztak az emberek és ebből kifolyólag jött az az ötlet, hogy hozzá tudjunk adni a középkori hangulathoz az pedig ez, hogy kézzel, gátlások nélkül tudnak nálunk étkezni vendégeink.

Na, de térjünk is rá az előkészületekre. A konyhában a lakoma napján lázasan készülnek a szakácsok, hogy minden időben és a legfinomabbra készüljön el, hogy a vendég mind a tíz ujját megnyalja. Ez idő alatt a felszolgálóink elemzik a vendéglistát és az ültetési rendet, ami alapján rendezik be és terítik meg az asztalokat reneszánsz terítékkel a borlovag termünkben, ahol zajlik a műsoros eseményünk. Mikor a vendégek ide érnek egy üdvözlő itallal kínáljuk meg őket és kísérjük őket az asztalukhoz és gondoskodunk arról, hogy mindenkinek jól teljen a nálunk töltött idő.

Az ételek között különböző műsorszámok vannak. Az egyik kedvencem, amit, ha látok mindig ugyanolyan csodálattal nézek, ez pedig nem más, mint a tűzzsonglőr. Olyan profin “játszanak” a tűzzel, forgatják és koreográfiákat is csinálnak vele, ami egyszerűen lenyűgöz nem csak engem, egy dolgozót, hanem a visszatérő és új vendégeket is. Amíg a vendégek a műsorszámot nézve várnak a következő fogásra, a konyhában percre pontosan készülnek elő az ételekkel, amit a felszolgálók a konyha pult másik végén sorba állva várnak, hogy fel tudják őket szolgálni. Persze más program is van ilyen például ami szintén nagyon nagy sikernek örvend az pedig a solymászok A vendégek feje fölött repked egy madár bemutató céljából és érdekességet tudhatunk meg a solymászatról is. Szintén visszatérő vendégünk a lovagrend bemutató, ahol a vendégek élőben nézhetnek végig egy kardozást. Végeredményként a vendégek felszabadult hangulatban lakmároznak az est alatt, amit mi nagyon nagy örömmel fogadunk és boldogan látjuk, hogy energikusan teli hassal térnek haza lakománkról.

Translate »
powered by prooffactor - social proof notifications