Étkezési Szokások Veszélyei…

Helytelen étkezési szokások veszélyei napjainkban.

A gyerekek, fiatalok otthon vannak és az iskola által korábban biztosított egyszeri meleg étkezést most otthon kell megoldani a szülőknek.

Az éttermeket a korlátozások miatt bezárták. Nincsenek étkezési lehetőségek és csak a kiszállítás maradt, aminek megvannak a határai.
Természetesen, egy átlagos családnak az étkeztetése többe kerül mint eddig, mivel az iskolai étkeztetésnek a díja sokkal kisebb, mint az étteremből megrendelt ételek költségei.

Napjainkban az otthon tanuló diákoknak a szükséges tápanyagok bevitele elengedhetetlen az immunrendszerük és fejlődésük érdekében. Ez egy nagy kihívás a szülők számára.

Gasztronómusunk szerint

Az elmúlt évek tendenciája tovább erősödött a korlátozások ideje alatt, ami az étkezési szokások romlását jelenti. A gyerekek esetében, az iskolai rendszer biztosította a napi egyszeri változatos és tudatos táplálkozást, vagyis az egyszeri melegétkeztetést.

Ennek hiányában a családoknak kell megoldania a kieső étkezés pótlását.
Az iskolai rendszer és a közétkeztetés mentesítette a háziasszonyokat szülőket a folyamatos főzés terhe alól. A legtöbb háziasszony esetében, nem volt szükséges széleskörű ismeret az ételkészítés területén.

Gasztronómosunk néhány javaslata:

-Tervezd meg a hetet, akár két hetet is! Legyen minden nap más étel, de nem feltétlenül más alapanyagból.  Gazdálkodj az alapanyagokból! Ezekhez az ételekhez fontos egyéb élelmiszereket párosítani (gyümölcsök, zöldségek, saláták).

-Tervezz be minden hétre egy hús mentes vagy hús csökkentett napot. Két hétben legalább egyszer fogyassz halat.
Növeld a zöldség és gyümölcs fogyasztását. Hetente legalább kétszer tartalmazzon az étel gyümölcsöt, zöldséget! Kerüld a vöröshúsokat betegség időszakában, mivel gyengítheti az immunrendszered!
Ne edd túl magad! Az étkezéseknek legyen meg az adagja!
Nem annyit kell enni, amennyit bírunk, hanem annyit, ami szükséges a szervezetünknek. Viszont azt mindenképp el kell fogyasztani!

Étkezz változatosan és válassz valami újat!

Translate »
powered by prooffactor - social proof notifications