Miskolcon, az Avas szívében a lépcsőzetesen felépült utcákban található az Aranykorona Hotel és Történelmi Étterem, ahol igazi reneszánsz korba repülhetünk vissza.

Céljuk az, hogy visszarepítsenek a lovagok korába, hogy felszabadultan, kézzel lakmározhassunk, és egy olyan élményt nyújtsanak számunkra, amivel jobb hangulatban távozzunk, mint ahogy érkeztünk. Ezen a vendéglátóhelyen a felszolgálók korhű ruhában szolgálnak fel és fatányérokból, valamint kézzel készített kerámia étkészletből fogyaszthatjuk el a finom ételeket. Ennek köszönhető az, hogy méretében egymástól különböznek a tányérok.

Hangulatos kis Miskolci étteremről beszélünk, hiszen a falon régi tányérok vannak felakasztva, valamint a múlt korából származó lándzsák, szimbólumok, pajzsok, amelyen az étteremben készített ételekről láthatunk fotókat. Az éttermi szolgáltatás mellett, külön turisztikai terméknek számít a látványpince, ahol a vinotéka is megtalálható.

A saját borok mellett, különböző pincészetek borait szintén lehetőség nyílik megkóstolni. Ilyen például a Sajgó Pincészet, Mezei Pincészet, illetve az Egri Korona Borház borai. Mindemellett a pincében különböző régiségi tárgyak tekinthetőek meg, amely a vasgyár korára vezethető vissza. Ilyenek például a nagyon régi szódás szifonok, evőeszközök, tányérok, karácsonyfatalpak, vasból készült szánkók, vasalók, valamint bútorok.

Egyszer mindenféleképpen érdemes ellátogatni erre a helyre, hiszen nagyon különleges és egyedi. Még nem jártam ezelőtt ehhez hasonló pincében. Az étterem mellett szállodai szolgáltatások nyújtására is alkalmas az Aranykorona. Ugyanis ez a vendéglátóhely nem csak étterem, hanem szálloda is egyben. A szobák mellett apartmanban való megszállás is lehetséges. A 6 apartman közül az alsó szinten elhelyezkedő 3 apartman felújítás alatt áll, melynek befejezése várhatóan novemberben kerül sor. Ezáltal még több vendég befogadására lesz képes.

Rendezvényházként számos rendezvény megtartására alkalmas az Aranykorona. Ilyen például az esküvő, leánybúcsú/legénybúcsú, borkóstoló, céges/karácsonyi vacsora, konferencia. Továbbá a lézerharcjáték az, ahol aktív kikapcsolódásban lehet részünk, miközben felfedezhető a történelmi pincerendszer.

A reneszánsz lakomák, amelyek havonta kerülnek megrendezésre, szintén fantasztikus élményt képes nyújtani, hiszen az ide látogató vendégek igazi nemesnek érezhetik magukat. Óriás fatálcákon tálalják a gyümölcsökkel díszített hatalmas mennyiségű lángoló húsokat, valamint saroglyára felhúzott húsokat. Számos szórakoztató programokkal fűszerezve. Ilyenek például a tűzzsonglőrök, akik elkápráztatják a vendégeket. A korhű zenészek furulya kíséretében biztosítanak kellemes hangulatot, a Johannita lovagok pedig hagyományőrző műsorokat adnak elő és mutatják be az elmúlt évszázadok helyi kulturális érétkeit. Továbbá a solymász gondoskodik a fantasztikus hangulatról, ezeknek köszönhetően a vacsora programmá alakul át. Azonban számos új programok és bővítések várhatóak a jövőben, ami a reneszánsz lakomát illeti!

A választható programok mellett konyha show-al kedveskednek az idelátogató cégek számára, céges rendezvény keretein belül. Az étterem közepén elhelyezett látvány sütőnél, konyhafőnök kíséretében a kiválasztott munkatársak egymással-egymás ellen középkori ruhába öltözve versenyezhetnek.

A versenyzőknek 3 próbatételen esnek át, ez alatt megmérettetik egymással az erejüket, például zöldségek aprításában. Mindez egy kikiáltó kíséretében történik, aki bíztatja a versenyzőket, valamint tájékoztatja a nézőközönséget a megmérettetés eredményéről. Mindez annak érdekében történik, hogy a hangulat humoros, vicces, szórakoztató legyen, ahol a vendégek elengedhetik magukat és jó hangulatban távozhatnak.

Kevés olyan vendéglátóhelyet ismerek, ahol ehhez hasonló vetélkedőt tartanak. Több hirdetésben is láttam ehhez kapcsolódó reklámokat, amelyek felkeltették az érdeklődésemet. Biztos vagyok benne, hogy ajánlani fogom munkatársaimnak, illetve a vezetőségnek azt, hogy ellátogassunk az Aranykorona Hotel és Történelmi Étteremben.

Translate »
powered by prooffactor - social proof notifications